DIRECT CONTACT? 078 - 64 28 414 info@aaapumps.nl

Centrifugaalpompen

Centrifugaalpompen

Werking principe van de zelf aanzuigende pomp

De lucht (gele pijlen) wordt aangezogen in de pomp door de onderdruk die door de rotatie van de waaier wordt gecreƫerd. De lucht vermengt zich met de vloeistof (blauwe pijlen), aanwezig in het pomplichaam. De emulsie lucht/vloeistof wordt in de aanzuigkamer geduwd waar de lucht, die minder weegt, van de vloeistof wordt gescheiden en de uitlaat verlaat; de vloeistof die zwaarder is, valt en keert terug in omloop. Wanneer alle lucht uit de aanzuigleiding verwerkt is, zal de pomp als een gewone centrifugaalpomp werken. De centrifugaalpompen kunnen tevens werken met een mengeling van lucht en vloeistof. De terugslagklep heeft een dubbele functie: ze vermijdt het legen van de zuigbuis wanneer de pomp niet in werking is; indien de zuigleiding wordt geleegd, blijft in de aanzuigkamer voldoende vloeistof staan om bij een volgende start opnieuw aan te zuigen. De afvoerleiding moet de lucht die van de zuigleiding komt vrij kunnen uitdrijven.

Centrifugaalpompen

Een centrifugaalpomp is een type turbopomp, die een vloeistof verpompt met een draaiende waaier. Centrifugaalpompen verpompen de vloeistof door middel van centrifugaal krachten. Centrifugaalpompen kunnen in twee categorieƫn worden ingedeeld: normaal-zuigend en zelf-aanzuigend. Het verschil tussen deze twee is dat zelf-aanzuigende centrifugaalpompen lucht beter kunnen verwerken en zo geconstrueerd zijn, dat er vloeistof in het pomphuis blijft staan. Dankzij ons uitgebreide assortiment centrifugaalpompen, zit er altijd wel een passende centrifugaalpomp voor u bij. Er zijn voor centrifugaalpompen veel verschillende waaiertypes, zoals gesloten waaiers, halfopen waaiers, volledig open waaiers. Elk waaiertype heeft specifieke kenmerken. Daardoor is er voor elke klus wel een centrifugaalpomp te vinden. Weet u niet welk type u moet nemen? Geen nood! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis zijn wij in staat u deskundig advies te geven op het gebied van centrifugaalpompen. Neem contact met ons op en wij zullen kijken wat we voor u kunnen doen!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?

AAA Pumps, Parts & Engineering B.V. staat bekend om de kwaliteit van de producten en de klantvriendelijke service. Als u voor AAA kiest, kiest u dus voor een kwalitatief en servicegericht bedrijf.

AAA Pumps, Parts & Engineering B.V. is een jong bedrijf met veel ervaring op het gebied van pompoplossingen. Wij zijn actief in een aantal sectoren. Denk hierbij aan de scheepvaart, de industrie, aannemerij en de agrarische sector.
U kunt contact met ons opnemen voor vragen, advies et cetera. Ons telefoonnummer is 078 6428414. U kunt ook mailen naar postbus9@live.nl.