DIRECT CONTACT? 078 - 64 28 414 info@aaapumps.nl

Zuigerpompen

Zuigerpompen

Een zuigerpomp is een pomp waarbij de te transporteren vloeistof of het te transporteren gas door middel van een zuiger wordt verplaatst. Zuigerpompen worden vooral gebruikt voor het droog houden van natte ruimten (denk hierbij aan bijvoorbeeld kelders en bouwputten), voor bronbemaling en als lenspomp. Kleinere zuigerpompen worden gebruikt in onder andere hydrofoorinstallaties en ketelvoeding.

Een zuigerpomp werkt als volgt. In de cilinder zit een zuiger. Deze zuiger gaat heen en weer, waardoor de ruimte in een deel van de cilinder afwisselend groter en kleiner wordt. De cilinder is verbonden met een zuig- en persleiding. In de verbinding tussen de cilinder en deze leidingen zitten kleppen. Deze kleppen zorgen ervoor dat de vloeistof in de juiste richting in en uit de cilinder stroomt. Er zijn verschillende soorten zuigerpompen: zuigerpompen met twee uitwendige kleppen, zuigerpompen met één uitwendige klep en een inwendige klep en zuigerpompen met alleen een inwendige klep. Bent u benieuwd naar welke zuigerpomp het meest geschikt is voor uw klus? Neem dan contact met ons op en we zullen zien wat we voor u kunnen betekenen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?

AAA Pumps, Parts & Engineering B.V. staat bekend om de kwaliteit van de producten en de klantvriendelijke service. Als u voor AAA kiest, kiest u dus voor een kwalitatief en servicegericht bedrijf.

AAA Pumps, Parts & Engineering B.V. is een jong bedrijf met veel ervaring op het gebied van pompoplossingen. Wij zijn actief in een aantal sectoren. Denk hierbij aan de scheepvaart, de industrie, aannemerij en de agrarische sector.
U kunt contact met ons opnemen voor vragen, advies et cetera. Ons telefoonnummer is 078 6428414. U kunt ook mailen naar postbus9@live.nl.