Tandwielpompen

Een tandwielpomp, ook wel tandradpomp genoemd, is een eenvoudige en goedkope roterende pomp die bestaat uit één of meer paren in elkaar grijpende tandwielen. Er is sprake van zeer geringe speling tussen de tandwielen en het pomphuis. Tandwielpompen worden vooral gebruikt in de chemische industrie, in hydraulische systemen, stookoliepompen voor branders en voor oliepompen in auto’s. In de tandwielpompen wordt er onderscheid gemaakt tussen de externe vertanding en de interne vertanding.

Door het eenvoudige principe, de tandwielen die in elkaar grijpen en op deze manier de pompkamer verkleinen, is een tandwielpomp een zeer betrouwbaar, essentieel onderdeel van uw installatie. De eenvoudigheid van de tandwielpomp wordt dan ook in vele processen zeer gewaardeerd. Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een tandwielpomp of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zullen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

AAA Pumps, Parts & Engineering B.V. staat bekend om de kwaliteit van de producten en de klantvriendelijke service. Als u voor AAA Pumps, Parts & Engineering B.V. kiest, kiest u dus voor een kwalitatief en servicegericht bedrijf. Wij zijn in staat deskundig advies op maat te geven voor elke situatie.

 

tandwielpompen